Австралія виділила Україні новий пакет військової допомоги: що отримають ЗСУ

Читать на русском
Австралія відправила в Україну новий пакет військової допомоги, до якого увійшли металевий 3D-принтер та системи боротьби з дронами.
EPA PHOTO

Уряд Австралії ухвалив рішення виділити Україні новий пакет військової допомоги у розмірі 12 млн доларів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз у середу, 25 жовтня, у Twitter.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

«Сьогодні ми оголосили, що Австралія надасть Україні додаткові 20 мільйонів австралійських доларів (12 млн доларів США - ред.) оборонної допомоги у вигляді інноваційного промислового обладнання місцевого виробництва», – заявив він.

Як пише видання The Canberra Times, до нового пакету допомоги увійде обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер для металу та системи для боротьби з безпілотниками, які були розроблені австралійськими компаніями DroneShield, Micro-X, Minelab та SPEE3D.

За словами міністра оборонної промисловості Австралії Пета Конроя, 3D-принтери з металу можна використовувати для друку запчастин, а обладнання для розмінування та портативне рентгенівське обладнання може надати життєво необхідну допомогу українському особовому складу на полі бою.

Також уряд відправить літак Королівських ВПС Австралії E-7A Wedgetail до Німеччини для підтримки зусиль міжнародної гуманітарної та військової допомоги Україні.

Нагадаємо, раніше анонсувалося, що Україна отримає австралійські антидронові комплекси Slinger. Також Україна очікує на зимовий пакет допомоги від Німеччини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: