У ДСНС розповіли, скільки людей загинуло від мін в Україні з початку вторгнення рф

Читать на русском
У ДСНС підкреслюють, що натрапити на вибухонебезпечні предмети зараз можна в полях, лісах, лісосмугах, між кущами чи у водоймах - особливо на територіях, де велися активні бойові дії.

В Україні з початку повномасштабного вторгнення росії 261 людина загинула внаслідок підриву на мінах чи вибухонебезпечних предметах.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій у Telegram.

Україна – найбільш замінована країна світу: скільки української території забруднено мінамиНавіть якщо війна закінчиться завтра, долати її наслідки доведеться ще дуже довго. Про те, яка частина території України забруднена мінами та наслідки цього – в інфографіці Слово і діло

«З початку повномасштабної збройної агресії рф проти України 559 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості від мін та вибухонебезпечних предметів, ще 261 особа загинула», - зазначають у повідомленні.

При цьому рятувальники уточнюють, що серед постраждалих 68 дітей, окрім них 14 - загинули.

У ДСНС підкреслюють, що натрапити на вибухонебезпечні предмети зараз можна в полях, лісах, лісосмугах, між кущами чи у водоймах - особливо на територіях, де велися активні бойові дії. Їх маскують під звичайні побутові речі, зокрема іграшки чи книги.

Як зазначається, рятувальники закликають дотримуватись правил безпеки, а саме:

  • Не гуляти невідомими або неперевіреними ґрунтовими дорогами.
  • Не відвідувати ліси, лісосмуги, поля, заплави річок та інші відкриті простори, особливо там, де відбувалися бойові дії.
  • Якщо побачили підозрілий предмет: не підходити та не чіпати. Потрібно дзвонити 101.

Нагадаємо, нещодавно у Баштанському районі Миколаївської області загинув 14-річний хлопчик. Його 12-річного товариша травмовано.

Також війська рф посилюють мінування у захопленій частині Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: