Суд заарештував ексзаступника міністра енергетики часів Януковича

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд заарештував ексзаступника міністра енергетики часів Віктора Януковича, якого напередодні екстрадували з Грузії.

Вищий антикорупційний суд заарештував ексзаступника міністра енергетики часів Віктора Януковича, якого напередодні екстрадували з Грузії.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 28 січня.

«За результатами розгляду клопотання, узгодженого прокурором САП, до колишнього заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України часів президента Януковича, якого 27 січня поточного року екстрадували з Грузії, було застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 45 днів із правом внесення застави в розмірі близько 6 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що учасники злочинного угруповання, до складу якого входив зазначений екс-чиновник, у 2010-2014 роках продавали приватним компаніям скраплений газ, видобутий Укрнафтою і Укргазвидобуванням, за пільговими цінами, встановленими для населення. Але насправді вони перепродували його іншим суб'єктам господарювання, а ті вже випускали у вільний обіг. В результаті таких дій держпідприємствам було завдано збитків у розмірі понад 2 млрд гривень.

Дії колишнього чиновника кваліфіковано за статтями про вчинення злочину за попередньою змовою групою осіб, розтрату майна і створення злочинної організації (ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 255 КК України). Підозрюваному загрожує до 12 років в'язниці.

Ім'я екс-чиновника не називається, але за даними УНН, йдеться про екс-заступника міністра палива і енергетики Ігоря Кірюшина.

Раніше у вівторок стало відомо, що Євросоюз планує виключити зі списку санкцій колишнього прем'єр-міністра України Миколу Азарова, екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького і старшого сина екс-президента Віктора Януковича Олександра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: