Американські військові збили турецький БПЛА в Сирії

Читать на русском
Винищувач F-16 США збив турецький безпілотник, який летів над базою на північному сході Сирії, де розташовані американські сили.
Фото: wikipedia.org

У четвер, 5 жовтня, США збили озброєний турецький безпілотний літальний апарат. БПЛА вів бойові дії поблизу американських військ у Сирії.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що інцидент був ненавмисним.

«Приблизно о 7:30 ранку за місцевим часом у Сирії наші сили помітили безпілотники, які завдавали повітряних ударів у околицях міста Хасака», – розповів представник міноборони США генерал Патрік Райдер.

Він пояснив, що деякі із цих ударів відбулися в зоні відповідальності американського контингенту, обмеженій для операцій, – приблизно за кілометр від його розташування.

Через кілька годин турецький БПЛА знову увійшов в зону, де знаходилися американські сили. Командування США оцінило, що дрон знаходиться всього в кілометрі від американських сил і є потенційною загрозою і винищувачі F-16 збили його.

Ніхто з американської сторони не постраждав.

«У нас немає жодних ознак того, що Туреччина навмисно націлилася на сили США», – додав Райдер.

Безпілотник, який належав турецькому уряду, був озброєний ракетами класу «повітря-земля» і був розцінений як загроза для військ США і Сирійських демократичних сил на базі Таль-Бейдар.

За інформацією анонімного джерела, збитий БПЛА — це Bayraktar TB2, виготовлений турецькою оборонною компанією Baykar.

Водночас, міністерство оборони Туреччини заперечило те, що дрон належить йому.

Повідомляється, що це перший випадок, коли американські війська підтвердили знищення безпілотника Туреччини, яка є союзником США по НАТО.

Нагадаємо, 26 вересня президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Анкара ратифікує заявку Швеції на вступ до НАТО, якщо адміністрація президента Джо Байдена відкриє шлях до програми F-16.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: