Військова освіта буде пріоритетом у найближчі роки – Шмигаль

Читать на русском
В Україні після повномасштабного вторгнення рф військова освіта буде пріоритетною на найближчі роки.
t.me/Denys_Smyhal

В Україні після повномасштабного вторгнення рф військова освіта буде пріоритетною на найближчі роки. Також влада приділить увагу розвитку профтехосвіти, яка буде необхідна для робіт з відновлення України.

На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час наради 19 жовтня.

Працюємо над тим, щоб всі діти в Україні мали можливість відвідувати школу – звернення ЗеленськогоЗеленський розповів, що до збору коштів на відбудову шкіл, руйнованих російськими терористами, долучився британський актор Марк Стронг.

За його словами, на нараді було обговорено питання розширення можливостей для вступу абітурієнтів, зокрема, крім держзамовлень, розглядається можливість впровадження грантів.

«Особлива увага – військова освіта. Це пріоритет у найближчі роки. Також бачимо зростання попиту на професійну та профтехосвіту. У майбутньому наша держава потребуватиме таких фахівців для відновлення, тому максимально сприятимемо їх підготовці», – сказав Шмигаль.

Прем'єр також розповів, що цього року до шкіл пішло ще 500 тисяч дітей, які раніше навчалися онлайн.

«Маємо бути певні, що їм гарантовані безпека та всі необхідні умови для навчання. Для цього активно облаштовуються укриття й закуповуються автобуси. Кошти на це виділені», – додав прем'єр.

Нагадаємо, держексперта Міносвіти звільнили за антиукраїнські висловлювання у соцмережі. Раніше повідомлялося, скільки шкіл, дитсадків та лікарень готові до зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: