Працюємо над тим, щоб всі діти в Україні мали можливість відвідувати школу – звернення Зеленського

Читать на русском
Зеленський розповів, що до збору коштів на відбудову шкіл, руйнованих російськими терористами, долучився британський актор Марк Стронг.
Фото: Офіс президента

В Україні триває відбудова шкіл, зруйнованих російськими терористами. До цього процесу долучаються й голівудські кіноактори.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 581 дня повномасштабної війни в Україні.

«Маємо відтепер і нового амбасадора нашої фандрейзингової платформи United24. Ним став британський актор Марк Стронг. Ми говорили сьогодні, і я подякував за рішення Марка працювати за напрямом «Освіта і наука». Його метою будуть збори коштів на відбудову українських шкіл. Наше завдання – дати всім українським дітям можливість навчатись у школі, а не дистанційно там і тоді, де й коли це авжеж дозволяють безпекові умови», – розповів президент.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Ранковий селектор – доповіді військових, СБУ, МВС. Зокрема, щодо російських обстрілів та ліквідації їхніх наслідків. Окрема увага – Херсону, Херсонщині. Цими днями Росія з особливою жорстокістю обстрілює Херсон, Берислав, села Херсонської області. Артилерія, керовані авіабомби. По будинках, фермах, по звичайних магазинах та інфраструктурі. Свідомий терор окупанта. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких!

  • Окреме доручення – військовим, будуть окремі доручення й усім, хто займається міжнародним напрямом: нашим воїнам потрібно більше інструментів, щоб знищувати і російські ракети, і «шахеди» та інші ударні дрони, і російську авіацію.

  • Прийняв сьогодні вірчі грамоти від послів – сім послів, які починають працювати в Україні. Велика Британія, Франція, Естонія, Канада, Угорщина, Словенія та Європейський Союз. Поспілкувався з усіма. Вони налаштовані на максимально продуктивну роботу з Україною.

  • Завдяки United24 уже зібрано понад 470 мільйонів доларів. Майже пів мільярда благодійних внесків із більш як 110 країн світу. Різні країни, різний рівень внесків. Це й люди допомагають – звичайні люди, і компанії. Я дякую всім!

  • Провів сьогодні кілька підготовчих нарад. Ще в цьому місяці ми плануємо потужні заходи для посилення держави та вже працюємо над змістовним наповненням жовтня та листопада. Україна матиме більше можливостей для свого захисту.

«Слава нашим воїнам! Слава нашому незламному народу! Слава Україні!», – резюмував президент.

Нагадаємо, мешканців лівобережжя Херсонщини закликали евакуюватись: окупанти не припиняють обстрілювати регіон. Так, 26 вересня вони атакували медустанову.

Також повідомлялося, що 27 вересня Зеленський ухвалив вірчі грамоти від нових послів шести країн та Євросоюзу.

Крім того, президент підтвердив просування ЗСУ на Донецькому напрямі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: