Стало відомо скільки суден скористалися тимчасовим коридором для виходу з портів України

Читать на русском
Останнім часом з портів України тимчасовим морським коридором вийшли понад 30 торгових суден, які мають загальну вантажопідйомність близько 1,4 мільйона тонн. Про це повідомляє Bloomberg.
Фото: Getty Images

За останній час із портів України тимчасовим морським коридором вийшли понад 30 торгових суден.

Про це повідомляє Bloomberg.

Скільки аграрної продукції Україна експортувала через порти за час війниУкраїна з початку повномасштабної війни експортувала через порти 59,7 млн тонн аграрної продукції. На інфографіці – докладніше.

Так, за даними журналістів, йдеться про 32 кораблі, які мають загальну вантажопідйомність близько 1,4 мільйона тонн.

Цей обсяг аналогічний тому, який був задіяний під час перевезень у перший місяць роботи коридору, створеного за підтримки ООН і Туреччини.

«Це вказує на те, що ризикована ставка Києва є більш ніж просто символічною і що він повертає собі деякий контроль над торгівлею зі своїх чорноморських портів», - йдеться у публікації.

Як показали дані, щонайменше дев'ять кораблів, що заходили до чорноморських портів України, були суднами типу Panamax, призначеними для перевезення зерна по всьому світу. Це може говорити про те, що деякі судновласники готові ризикнути, відправивши в Україну більші та цінніші судна, незважаючи на потенційну небезпеку.

Нагадаємо, тимчасові коридори для виходу торгових суден із портів було відкрито у серпні.

Раніше повідомлялося, що у вересні із чорноморських портів вдалося вивезти 50 тисяч тонн агропродукції за допомогою тимчасового коридору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: