Ізраїль ліквідував ще одного командира бойовиків ХАМАС

Читать на русском
Армія оборони Ізраїлю ліквідувала командира бойовиків ХАМАС Біллала аль-Кедру. Він керував жорстокими нападами на кібуци на кордоні з сектором Гази.
Фото: АА

Армія оборони Ізраїлю ліквідувала командира бойовиків ХАМАС Біллала аль-Кедру. Він керував жорстокими нападами на кібуци на кордоні з сектором Гази.

Про це CNN заявив представник ЦАХАЛ лейтенант-полковник Пітер Лернер.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

«Це просто приклад того, що у нас є розвідувальні дані, щоб ліквідувати керівництво ХАМАС аж до терористів, які проникли всередину та вбили наших дітей у їхніх спальнях. Отже, операція триває», – сказав він.

Загалом, в ніч на 15 жовтня було уражено понад 100 цілей, включно з командними центрами ХАМАСу, військовими комплексами, десятками ракетних установок, пусковими установками протитанкових ракет і спостережними пунктами, а також командними центрами Ісламського джихаду.

Армія оборони Ізраїлю продовжує закликати цивільних осіб Гази евакуюватися на південь, щоб ізраїльські військові могли атакувати терористів.

Нагадаємо, 14 жовтня армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію верхівки ХАМАС, яка керувала нападом минулої суботи, 7 жовтня. Того ж дня стало відомо, що під час боїв було ліквідовано Мерада Абу Мерада, який був одним з відповідальних за напад на ізраїльтян.

15 жовтня стало відомо, що армія Ізраїлю перенесла початок наземної операції, яку планували на ці вихідні через погану погоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: