Росія знала про плани ХАМАС напасти на Ізраїль – ГУР

Читать на русском
Російське керівництво володіло інформацією щодо підготовки підрозділами ХАМАС масштабної атаки на Ізраїль. Про це повідомив представник ГУР Міноборони України Андрій Черняк.
Фото: ГУР МО України

Російське керівництво володіло інформацією щодо підготовки підрозділами ХАМАС масштабної атаки на Ізраїль.

Про це повідомив представник ГУР Міноборони України Андрій Черняк, його цитує РБК-Україна.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

«За даними ГУР, керівництво росії знало про те, що ХАМАС готує терористичний напад на Ізраїль. Москва передала бойовикам озброєння, яке їм вдалося захопити під час війни проти України», – повідомив Черняк.

Крім того, російські приватні військові компанії продовжують контактувати з бойовиками ХАМАС, зокрема у сфері обміну досвідом ведення бойових дій.

Черняк також розповів, що, за даними розвідки, на території Ізраїлю та сектору Газа діють кілька угруповань, які виконують завдання російських спецслужб.

Нагадаємо, вчора в ГУР повідомили, що росія передала ХАМАС захоплену в Україні західну зброю та готує провокацію.

Також повідомлялося, що частина бойовиків ПВК «Вагнер» з-поміж тих, хто виїхав з Білорусі у напрямку країн Африки, допомагала підрозділам ХАМАС готуватися до нападу на Ізраїль.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: