За тиждень у Секторі Гази могли загинути понад 700 дітей – ЮНІСЕФ

Читать на русском
З початку війни між Ізраїлем та Палестиною на території Сектору Гази загинуло понад 700 дітей.
Фото: France-Presse

З моменту нападу палестинського терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, ймовірно, загинули понад 700 дітей у Секторі Гази, а більше ніж 2 тисячі дістали поранення.

Про це повідомляє CNN із посиланням на Дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ).

Скільки бомб скинули на Газу з початку нападу ХАМАС: названо цифруТисячами бомб було атаковано понад 3600 об'єктів, включаючи військову та стратегічну інфраструктуру.

«Згідно з останніми повідомленнями від місцевих органів охорони здоров’я та медіа, щонайменше 2215 палестинців було вбито, включаючи понад 700 дітей, і більше ніж 8714 людей було поранено, у тому числі понад 2450 дітей», – зазначила речниця спецструктури ООН Сара Аль Хаттаб.

Крім того, представник ЮНІСЕФ Джеймс Елдер наголосив, що дітей з Ізраїлю, яких утримують у заручниках в Секторі Гази, потрібно негайно, але безпечним шляхом, повернути родинам.

Військове крило угруповання ХАМАС стверджувало, що протягом доби внаслідок ударів Ізраїлю по території Сектору Гази нібито загинули дев'ять заручників. Загальна кількість жертв серед полонених, за словами бойовиків, становить 22 людини. Раніше ізраїльська сторона відкинула подібну інформацію, охарактеризувавши її як пропаганду.

Нагадаємо, бойовики ХАМАС атакували Ізраїль 7 жовтня.

Після цього прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що країна офіційно перейшла у стан війни.

Також повідомлялося, що з 7 жовтня у Газі загинули 11 медичних працівників.

Водночас стало відомо, що жертвами бойовиків стали громадяни 23 країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: