Путін наказав Шойгу до жовтня зупинити контрнаступ ЗСУ – ISW

Читать на русском
Путін наказав міністру оборони Шойгу зупинити український контрнаступ і покращити ситуацію на фронті до жовтня.
Фото: delfi.lt

Президент рф володимир путін наказав міністру оборони Сергію Шойгу зупинити контрнаступ ЗСУ на фронті і повернути російським військам ініціативу для початку наступу.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

Аналітики зазначають, що російський диктатор володимир путін доручив міністру оборони Сергію Шойгу змінити ситуацію на фронті на користь армії рф до жовтня.

Допускається, що для досягнення цієї мети командування армії рф може почати віддавати накази про постійні контратаки, «навіть якщо доведеться понести великі втрати».

«Фахівці ISW вже фіксували ситуації, коли Міноборони рф, побоюючись втрати прихильності путіна, прибирало командирів, що негативно оцінювали війну. Також варто пригадати період, коли війська рф розпочали невдалий наступ на Вугледар у лютому 2023 року, щоб підірвати внутрішньоросійський інформаційний ефект від успіхів групи «Вагнера» в Бахмуті», – зазначили експерти Інституту вивчення війни.

Нагадаємо, 24 вересня росіяни намагалися наступати на чотирьох напрямках, проте ЗСУ відбили всі атаки.

Також в ISW дійшли висновку, що наступ ЗСУ на різних напрямках не дозволяє росіянам сформувати нові сили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: