Туреччина вдарила по базах курдів у відповідь на теракт в Анкарі

Читать на русском
Туреччина ввечері 1 жовтня провела військову повітряну операцію на півночі Іраку, щоб завдати удару по курдських бойовиках у відповідь на теракт в Анкарі.
Фото: fakty.com.ua

Турецька авіація атакувала бази та склади Робітничої партії Курдистану. Це сталося після того, як курди взяли на себе відповідальність за теракт біля Міністерства внутрішніх справ в Анкарі.

Про це повідомляє Міністерство національної оборони Туреччини в соцмережі Х та The Guardian.

«Турецькі збройні сили уразили печери, укриття, та склади у регіонах Метіна, Хакурк, Канділ і Гара на півночі Іраку. Як вважає відомство, вони контролюються терористами, пов’язаними з Робітничою партією Курдистану та Союзом громад Курдистану. Загалом було знищено 20 цілей», – повідомляє Міноборони Туреччини.

Suicide bomber runs and detonates device in Turkish capitalGuardian News

Терорист-смертник підірвав пристрій у столиці Туреччини

У Туреччині заявили, що це було зроблено відповідно до права на самооборону, передбаченого стаття 5 Статуту ООН, для припинення терористичних нападів та убезпечення свого кордону.

Зазначається, що «Яструби свободи Курдистану», які є відгалуженням РПК взяли на себе відповідальність за теракт в Анкарі, під час якого загинули два смертника та дістали поранень двоє поліцейських.

«Акція була проведена спеціально в день старту нового парламентського сезону», – заявили вони.

Нагадаємо, 1 жовтня в Анкарі біля будівлі МВС стався теракт.

Також повідомлялося, що наприкінці липня на мітингу у Пакистані підірвали бомбу. Десятки людей загинули, понад 100 постраждалих.

У січні внаслідок теракту в пакистанській мечеті загинуло 59 людей, понад 150 поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: