У Міненерго розповіли, де є знеструмлення через нічну атаку дронами

Читать на русском
В Україні достатньо електрики власного виробництва, але в одній із областей через падіння уламків дрону є знеструмлення.
Фото: facebook.com/npcukrenergo

Внаслідок падіння уламків дрону у Миколаївській області пошкоджено лінію електропередачі. Також через обстріли без світла залишалися деякі споживачі у 9 областях. Але загалом в Україні достатньо електроенергії власного виробництва.

Про це повідомила пресслужба Міненерго у четвер, 5 жовтня.

У нас є розуміння, по яких об'єктах рф може бити взимку – глава УкренергоЕнергетики розуміють, які об'єкти в Україні можуть бути під загрозою атак. Але це прихована інформація.

Так, у Миколаївській області внаслідок падіння уламків дрону пошкоджено лінію електропередачі, знеструмлено споживачів. Також через обстріл залишається без світла частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Внаслідок технологічних порушень у Дніпропетровській області тимчасово залишалися без світла 7,4 тис. споживачів, у Чернівецькій області – 29 тис. споживачів. Наразі всіх заживлено.

У Херсоні продовжується відновлення мереж, пошкоджених під час повені після підриву Каховської ГЕС. У місті залишаються знеструмленими 2 тисячі споживачів.

«Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону, який буде відбуватися в умовах російських атак», – повідомили у міністерстві.

Нагадаємо, сьогодні вночі росія знову атакувала Україну дронами. Сили ППО збили понад 20 безпілотників. На Кіровоградщині є влучання в об'єкт інфраструктури.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: