ВООЗ схвалила ще одну вакцину проти малярії для дітей

Читать на русском
R21 є другою вакциною проти малярії, рекомендованої ВООЗ після вакцини RTS, S/AS01 у 2021 році.
Фото Слово і діло

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала другу вакцину проти малярії для дітей – R21/Matrix-M.

Про це повідомив Центр громадського здоров'я МОЗ 4 жовтня.

Нобелівську премію з медицини отримали вчені, які допомогли створити вакцини від COVID-19Відкриття, зроблені Каталін Каріко та Дрю Вайсмана, дозволили розробити ефективні мРНК-вакцини проти коронавірусу.

R21 є другою вакциною проти малярії, рекомендованою ВООЗ після RTS, S/AS01.

« Обидві вакцини довели свою безпечність та ефективність у профілактиці малярії серед дітей. При широкому застосуванні очікується, що це позитивно вплине на здоров'я населення», – повідомляють в організації.

У ВООЗ зазначили, що попит на вакцини проти малярії безпрецедентний, проте доступної RTS, S не вистачає. Очікується, що додавання R21 до списку рекомендованих ВООЗ вакцин проти малярії значно покращить ситуацію.

В організації додали, що результати дії обох вакцин є дуже схожими. R21 на 75% ефективна для запобігання захворюванню в регіонах, де малярія сезонна.

У 2021 році ВООЗ рекомендувала до використання вакцину від малярії RTS, S/AS01 (торгова назва Mosquirix), призначену для дітей, які проживають у країнах Африки та інших регіонах з помірним та високим ступенем передачі хвороби.

Нагадаємо, у травні цього року ВООЗ оголосила про закінчення пандемії COVID-19. Також повідомлялося, що Нобелівську премію з медицини здобули вчені, які допомогли створити вакцини від COVID-19.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: