Шмигаль оголосив про запуск нових проектів для ветеранів та військових

Читать на русском
В Україні запускають нові експериментальні проекти, які стосуються військовослужбовців ЗСУ та ветеранів.
t.me/Denys_Smyhal

В Україні запускають нові експериментальні проекти, які стосуються військовослужбовців ЗСУ та ветеранів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів 3 жовтня, передає пресслужба КМУ.

Військовим ЗСУ збільшили доплати: хто отримає 30 або 100 тисяч гривеньУкраїнські військові отримають доплати у 30, 50 або 100 тисяч гривень. Детальний список опублікували у Міноборони.

Він розповів про особливості цих проектів.

«Перший — це надання нової соціальної комплексної послуги — формування життєстійкості. Вона включає в себе низку опцій. Зокрема, соціально-психологічну допомогу, формування та розвиток соціальних навичок та умінь, сприяння адаптації та інше. Отримати послугу зможе кожен ветеран, його родина або ж група людей», – наголосив Шмигаль.

Другий проект – це соціальний супровід військовослужбовців та членів їхніх сімей у військових частинах.

«Ідеться про психосоціальну підтримку для зміцнення родин, допомогу в оформленні документів, допомогу в комунікації з державною та місцевою владою», – зазначив прем'єр.

Він додав, що детальніше про все незабаром розповість Мінсоцполітики.

Нагадаємо, Міноборони збільшило перелік військовослужбовців, які отримають доплати. А президент Володимир Зеленський підписав закон про зарплати військових та поліцейських, які потрапили в полон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: