Справа мера Рені: суд застосував привід до обвинуваченого депутата

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора про застосування до обвинуваченого  приводу в судове засідання.
Ігор Плєхов

Вищий антикорупційний суд застосував примусовий привід до депутата Ренійської міської ради Одеської області Івана Пойдолова, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратур обвинувачує у співучасті в наданні 50 тисяч доларів неправомірної вигоди міському голові Рені Ігорю Плєхову.

Таке рішення 29 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У документі вказується, що обвинувачений не з'явився в засідання, яке відбулось 25 вересня. Про причини своєї неявки Пойдолов нікого не повідомив. Також він не брав слухавку на численні дзвінки секретарів суду. Крім того, антикорупційний суд отримав відповідь від Ренійської міськради про те, що Пойдолов самостійно подав заяву про складання мандату, яку підтримали. Тому прокурор САП просив застосувати до обвинуваченого привід.

«Застосувати привід до обвинуваченого (Івана Пойдолова – ред.) до приміщення Вищого антикорупційного суду або (в разі його бажання взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції) до приміщення Ренійського районного суду Одеської області у судове засідання, що призначене на 12:30 16.10.2023. Виконання ухвали про здійснення приводу обвинуваченого доручити детективам НАБУ. Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурорів САП», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду по суті цю справу. За версією обвинувачення, депутат Ренійської міськради Іван Пойдолов, який одночасно обіймає посаду голови постійної комісії, що займається, зокрема, земельними питаннями, діючи за попередньою змовою з міським головою Ігорем Плеховим отримав частину неправомірної вигоди в сумі 50 тис. дол. від громадянина за забезпечення передання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Загальна сума неправомірної вигоди, про надання якої прохали посадовці, становила 100 тис. дол.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: