Протягом минулої доби на фронті відбулося майже 40 бойових зіткнень: де точилися бої

Читать на русском
Протягом минулої доби, 30 вересня, на фронті відбулося 38 бойових зіткнень. Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України.
Укрінформ

Протягом минулої доби, 30 вересня, на фронті відбулося 38 бойових зіткнень. Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

Російські окупанти за минулу добу, 30 вересня, завдали 8 ракетних та 99 авіаційних ударів, здійснили 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах нашої держави. Протягом минулої доби відбулося 38 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник наступальних дій не вів.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки Луганської області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Авдіївки Донецької області та покращити тактичне положення в районі Новоселівки та східніше Степового. Для цього здійснили понад 10 невдалих атак в районі Мар’їнки Донецької області.

На Шахтарському напрямку цієї доби штурмів не було.

На Запорізькому напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Новодарівки Запорізької області та покращити тактичне положення в районі західніше Вербового.

У Генштабі додають, що тим часом Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, штурмові дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та наносять успішне ураження по тилах противника.

«Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах», – додають у дописі.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Збройні сили України можуть напівоточити росіян у Бахмуті. Для цього потрібно, аби окупанти втратили північний фланг поблизу Бахмута.

Раніше у ЗСУ пояснювали, чому ворог намагається втримати цей фланг біля Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: