В Іраку понад сто людей загинули внаслідок пожежі на весіллі

Читать на русском

В Іраку на весіллі почалася пожежа через запуск феєрверку. За попередньою інформацією, понад 100 людей загинули та 150 було поранено.
Reuters

У північній іракській провінції Ніневія щонайменше 113 людей загинули і понад 150 отримали поранення внаслідок пожежі, яка спалахнула на святкуванні весілля. Причиною пожежі, за попередньою інформацією, став запуск феєрверку.

Про це повідомляють BBC та Al Jazeera.

Губернатор провінції Наджим аль-Джубурі попередив, що остаточних даних про втрати внаслідок пожежі поки що немає, і кількість загиблих все ще може зрости. За попередньою інформацією, молодята є серед загиблих.

Представник управління охорони здоров'я повідомив, що щонайменше 50 постраждалих перебувають у критичному стані: «Більшість поранених були повністю обпалені. А в деяких було обпалено від 50 до 60 відсотків тіла». Більшість постраждалих – молоді чоловіки та жінки.

У цивільній обороні Іраку заявили, що пожежу міг викликати феєрверк, використаний під час святкування: «Попередня інформація вказує на те, що під час весілля використовувався феєрверк, що спровокувало пожежу у залі».

Причиною такого сильного займання стали легкозаймисті матеріали, використані для будівництва залу для заходів. Крім того, у будівлі не було вжито належних заходів безпеки.

«Пожежа призвела до обвалення деяких частин стелі через використання легкозаймистих та недорогих будівельних матеріалів», — йдеться у заяві органів цивільної оборони.

Прем'єр-міністр Іраку Мухаммед Шіа аль-Судані наказав провести розслідування обставин пожежі.

Нагадаємо, в ніч проти 26 вересня на території невизнаного Нагірного Карабаху на складі бензину стався потужний вибух і виникла пожежа. Наразі відомо про 125 загиблих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: