У рф розпочали нове судилище над азовцями, які захищали Маріуполь

Читать на русском
У російському Ростові-на-Дону 27 вересня розпочали нове судилище над героями Маріуполя з полку Азов.
twitter.com/Podolyak_M

У росії 27 вересня розпочалося нове судилище над захисниками Маріуполя із полку «Азов». Країна-окупант хоче засудити 24 воїна до довічного ув'язнення.

Про це повідомив у середу радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

У центрі Києва проходить акція-нагадування про полонених «азовців»На Майдані Незалежності у Києві відбувається мирний мітинг про те, що полон деяких азовців триває вже 500 днів.

«Прямо зараз в Ростові-на-Дону розпочато нове судилище над нашими Героями Маріуполя з полку Азов. 24 Героя росіяни будуть засуджувати по довічного ув’язнення лише за те, що вони боронили свою (нашу) країну», – написав Андрющенко.

За його словами, їм інкримінують ст. 278 («Насильницьке захоплення влади») та ст. 205.5 («Участь у терористичній організації») Кримінального кодексу рф.

«Ще раз. Громадянам України країна окупант інкримінує захват влади в Україні. Якщо був якись більший цинізм до цього, то тут остаточне дно. Це пряма та відверта відповідь путінського трусливого режиму на розпочаті слухання в Гаагському міжнародному кримінальному суді, де сьогодні опитували викрадених з Маріуполя дітей, яких вдалось повернути», – зазначив Андрющенко.

Нагадаємо, росія почала так званий суд над полоненими азовцями 15 червня. Раніше у ПАРЄ відреагували на намір окупантів провести судилище над українськими військовими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: