На Київщині повноцінно запрацювала телефонна служба 112: подробиці

Читать на русском
На Київщині в повному обсязі запустили систему екстреної допомоги за єдиним номером 112. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.
Фото: kyivcity.gov.ua

На Київщині в повному обсязі запустили систему екстреної допомоги за єдиним номером 112.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі.

Глава відомства нагадав, що телефонна служба 112 є альтернативою гарячим лініям 101, 102, 103 та 104. Система дозволяє не витрачати час на те, щоб телефонувати до кожної служби окремо.

«Впровадження єдиного номера виклику екстренних служб розпочалося з міста Києва. Майже за три місяці роботи надійшло понад 167 тисяч викликів. Найчастіше дзвінки скеровувалися до Національної поліції», – розповів Клименко.

Він також зазначив, що номер можуть використовувати і люди з порушенням слуху чи мовлення, оскільки у службі також працюють перекладачі жестової мови.

Варто зазначити, що вперше про екстрену службу порятунку 112 заговорили ще у 2008 році. А через два роки тодішній міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич обіцяв, що до кінця 2010-го у Львові та Львівській області запрацює пожежно-рятувальна служба «112».

Нагадаємо, у Києві таку систему було запущено на початку липня. Тоді Клименко заявляв, що надалі МВС має намір запустити єдиний номер і в інших містах-мільйонниках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: