У МВС анонсували революційні зміни у сервісних центрах вже за кілька місяців

Читать на русском
Вже у вересні Міністерство внутрішніх справ разом з Мінцифрою планують перевести весь процес купівлі-продажу автомобілів перевести в цифровий варіант.
Інтерфакс-Україна

Вже у вересні Міністерство внутрішніх справ разом з Мінцифрою планують весь процес купівлі-продажу автомобілів перевести в цифровий варіант.

Про це розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що для цього потрібні будуть тільки продавець-покупець і два смартфони у них з додатком Дія.

«Ліквідуємо обов'язкову технічну експертизу - людям не потрібно буде стояти в чергах, давати можливі хабарі - технічна експертиза залишиться тільки при першій реєстрації автомобіля і за бажанням покупця автомобіля, який захоче перевірити технічний стан авто», - сказав голова МВС.

Клименко також анонсував реєстрацію авто автосалонами вже в червні.

«Людина приходить в автосалон, купує автомобіль і отримує там техпаспорт і номерний знак. Тобто, в сервісний центр громадянину не потрібно буде приїжджати», - повідомив він.

Також у МВС планують скасувати транзитні номери, яких видавалося в рік приблизно півтора мільйони.

«Транзитний номер може бути виданий тільки у випадку, якщо громадянин сам захоче проїхатися на транзитному номері, наприклад, з Києва до Ужгорода, і там вже зареєструвати автомобіль», - пояснює міністр.

За його словами, в серпні планують ввести онлайн-купівлю номерних знаків.

«Кожен громадянин зможе перевірити, які знаки є в наявності, забронювати онлайн на 10 діб і придбати у зручний час», - розповідає посадовець.

Також міністерство хоче дати кожному громадянину можливість самостійно опановувати теорію ПДР або з репетитором, тобто не обов'язково буде ходити в школу.

Нагадаємо, наприкінці червня Міністерство внутрішніх справ запустить єдиний державний реєстр зброї.

Раніше повідомлялося, що найближчим часом буде готова база воєнних злочинців, якою Міністерство внутрішніх справ поділиться з іншими країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: