Ігнат пояснив, чому рф почала влаштовувати атаки дронами щоночі

Читать на русском
Росія зараз намагається розрахувати удари та здійснювати обстріл ударними дронами по Україні щоночі.
фото Факты ICTV

Росія зараз «розтягує в часі» атаки безпілотниками по Україні, щоб розрахувати удари та здійснювати обстріли щоночі. Однією з цілей такої тактики є психологічний тиск на українців.

Про це заявив представник Повітряних Сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 19 вересня.

«Нехай почнуть»: Буданов анонсував відповідь на спроби рф атакувати енергоінфраструктуру УкраїниКерівник ГУР Кирило Буданов анонсував відповідь росії на можливі атаки на енергетичну інфраструктуру.

Він нагадав, що іноді росія запускає за один раз 10, 12, 20 дронів, цього разу їх було 30.

«Я не сказав би, що це так мало, бо були випадки, коли ворог запускав до півсотні БпЛА за раз. Ну, відповідно, вони, як то кажуть, «розтягують їх у часі», таким чином, щоб розрахувати удари, щоб можна було робити це щодня», – пояснив спікер Повітряних сил.

За словами Ігната, у такій ситуації впливає не лише фактор, що рф намагається уразити наші об'єкти, а й чинник психологічного тиску на нашу державу.

«Бо Україна спить у тривозі, чи не спить у тривозі, скажімо так, і постійно на це має реагувати і економіка, і морально-психологічний стан людей», – зазначив він.

Спікер припустив, що окупанти будуть, ймовірно, робити такі запуски БПЛА і надалі. А завдання нашої ППО – їх знищувати.

Нагадаємо, сили ППО сьогодні вночі знищили 27 шахедів, які запустила росія. У Львові внаслідок атаки спалахнув промисловий склад. З-під завалів дістали загиблого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: