У ЗСУ розповіли про тактику російських військ на Мелітопольському напрямку

Читать на русском
Російські війська намагаються повернути втрачені позиції на Мелітопольському напрямі. У зв'язку із цим окупанти постійно перекидають туди резерви, незважаючи на втрати.
Фото: ГУР МО України

Російські війська намагаються повернути втрачені позиції на Мелітопольському напрямку. У зв'язку із цим окупанти постійно перекидають туди резерви, незважаючи на втрати.

Про це повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

За його словами, росіяни змінили підхід до атак і тепер часто кидають у бій одну піхоту.

«Так, іноді ворог прикриває солдатів якоюсь технікою, але її наші хлопці одразу вибивають, і тому ворог намагається її берегти. А народ не береже», – сказав Штупун.

Він також зазначив, що майже на всіх ділянках фронту окупанти намагаються посилити оборону. З цією метою вони риють нові окопи та мінують території.

«Ворог продовжує окопуватися в глибині оборони, тобто зміцнює свої об'єкти в інженерному плані. Фіксується мінування. А за певними напрямами вони промацують нашу оборону», – повідомив речник.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що українські військові просуваються на заході Запорізької області, через що, ймовірно, командування армії росії віддало наказ про оборону в цьому регіоні та передислокацію елітних формувань.

Раніше повідомлялося, що бійці ЗСУ за тиждень знищили майже шість батальйонів армії рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: