Росія вночі задіяла безпрецедентну кількість авіації – Ігнат

Читать на русском
Армія рф в ніч на 18 вересня задіяла кілька десятків бортів, тобто активність авіації була дуже високою.
Колаж 24 каналу

Армія рф під час атаки в ніч на 18 вересня задіяла безпрецедентну кількість авіації. Саме тому Україні потрібні винищувачі F-16, які будуть здатні захистити небо.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних Сил Юрій Ігнат.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

«Сьогодні вночі була безпрецедентна кількість авіації. Декілька десятків бортів. Нетипово (борти – ред.) саме у нічний час перебували у повітряному просторі. Це і безпілотники, і тактична авіація, які атакували Україну разом з тими засобами, про які ми з вами говорили: крилатими ракетами та «шахедами». Активність авіації була високою», – сказав він.

Ігнат додав, що Україні необхідні літаки F-16, які не повинні поступатися російським літакам за тактико-технічними характеристиками.

Крім того, Ігнат пояснив, чому Силам оборони важко збивати всі дрони.

«Але й напрямки ворог обирає різні. І атаки з різних напрямків різними маршрутами. Атакована Одеська, Миколаївська область «шахедами». Ну а ракети знищувалися у Дніпропетровській, Полтавській областях та на Хмельниччині», – додав він.

Нагадаємо, сьогодні вночі росія знову обстрілювала Україну. Сили оборони знищили 18 із 24 ворожих дронів Shahed-136/131 і всі 17 крилатих ракет (Х-101/Х-555/Х-55). У Хмельницькій ОВА повідомили про пошкодження внаслідок падіння уламків ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: