У Генштабі розповіли, де наступ ЗСУ був успішним за добу

Читать на русском
Українські військові мали частковий успіх біля Вербового та Новопрокопівки Запорізької області.
Генштаб ЗСУ

Українські військові мали частковий успіх поблизу Вербового та Новопрокопівки Запорізької області, а також у Бахмуті на Донеччині.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у суботу, 16 вересня.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

Загалом на фронті сталося 24 бойові зіткнення. Росіяни завдали 59 авіаційних ударів і здійснили 36 обстрілів з РСЗВ як по позиціям наших військ, так і цивільним об'єктам. Окупанти атакували Україну 17 дронами типу Shahed-136/131. Усі були знищені засобами ППО.

Під артилерійським вогнем опинилися понад сто населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався прорвати оборону ЗСУ у районах Ягідного та Богданівки Донецької області. У свою чергу наші захисники за результатами ведення наступальних дій мали успіх у районі Кліщіївки.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у районі Мар'їнки Донецької області. Там минулої доби рф вчинила 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з позицій.

Крім того, було відбито всі атаки ворога в районі Урожайного Донецької області.

Водночас на Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках ЗСУ утримували ініціативу, тиснули на ворога та вели штурмові дії.

На Мелітопольському напрямку ЗСУ продовжували наступальну операцію, завдавали окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці, змушували ворога відходити з позицій.

«В результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх у районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області, витісняють супротивника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах», – йдеться у повідомленні.

На Херсонському напрямку ЗСУ продовжували вести контрбатарейну боротьбу, знищували склади забезпечення та наносили успішне ураження по тилах противника.

Минулої доби наша авіація завдала трьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки рф.

Нагадаємо, 15 вересня Сили оборони звільнили селище Андріївка. Ганна Маляр розповіла, яка зараз ситуація на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: