Кабмін пропонує направити військовий податок на доходи фізосіб на закупівлю дронів та озброєння

Читать на русском
Кабінет міністрів підготував законопроєкт про перенаправлення податку на доходи фізосіб від військовослужбовців із місцевих до державного бюджету. За словами Шмигаля, це дозволить наростити виробництво власних дронів, озброєння та боєприпасів.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет міністрів підготував законопроєкт про перенаправлення податку на доходи фізосіб від військовослужбовців із місцевих до державного бюджету.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

За його словами, це дозволить наростити виробництво власних дронів, озброєння та боєприпасів.

«Наші Сили безпеки та оборони потребують більшого ресурсу. Урядовий законопроєкт дозволить залучити 25,8 млрд грн цього року та 93,7 млрд грн наступного на додаткові закупівлі дронів та на збільшення виробництва власного озброєння», – стверджує Шмигаль.

Він запевнив, що місцеві бюджети від цих змін не постраждають, оскільки у їхньому розпорядженні залишиться понад 200 млрд гривень.

«Тим громадам, яким об'єктивно не вистачатиме коштів, держава надаватиме базову та залишить реверсну дотацію. Таким чином, ресурс бюджетів на місцях у 2024 році буде на 75 млрд грн більше, ніж був у 2021 році до повномасштабного вторгнення», – уточнив прем'єр.

Нагадаємо, Верховна Рада найближчим часом розгляне урядовий законопроєкт щодо перегляду держбюджету України на 2023 рік. У ньому пропонується суттєво збільшити військові витрати.

Раніше Шмигаль назвав пріоритетні напрямки бюджету на наступний рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: