ЗСУ відбили атаки ворога на Донбасі і наступають на двох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною – за добу сталося понад 20 бойових зіткнень. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 14 вересня.
Фото: Генштаб ЗСУ

Оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною – за добу сталося понад 20 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 14 вересня.

Там зазначили, що протягом доби ворог намагався наступати у районі трьох населених пунктів. Усі атаки були відбиті воїнами Сил оборони.

Скільки звань «Герой України» присвоїв Зеленський за час повномасштабної війниНайбільше звань Герой України Зеленський присвоїв у березні 2022 року. Динаміка під час війни – на інфографіці.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Клищіївка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, серед яких Оріхово-Василівка, Григорівка, Часів Яр, Іванівське, Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники мужньо тримають оборону та успішно відбили низку ворожих атак у районах Ластівчиного та Авдіївки Донецької області.

На Мар'їнському напрямі протягом доби ЗСУ успішно відбили близько 10 атак ворога в районі Мар'їнки. Противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Степової Новоселівки, Котлярівки Харківської області та Надії, Новоєгорівки Луганської області, а на Лиманському напрямку від артилерійських та мінометних обстрілів противника постраждали такі населені пункти, як Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхнє області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник завдав авіаційного удару біля Роботино Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

«Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні дії на Бахмутському напрямку. Внаслідок штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх у районах Кліщіївка та Андріївка Донецької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах», – уточнили в Генштабі.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки супротивника.

Підрозділи ракетних військ при цьому вразили один пункт управління, два зенітно-ракетні комплекси, п'ять артилерійських засобів і склад боєприпасів противника.

Нагадаємо, втрати російської армії в Україні становлять уже 270 тисяч 970 військовослужбовців. За останню добу було знищено 620 окупантів.

Раніше у Міноборони повідомили, що ворог штурмами намагається повернути втрачені позиції на одному із напрямків на Півдні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: