Ще 13 дітей повернули до України з тимчасово окупованих територій

Читать на русском
У рамках чергової рятувальної місії благодійна організація Save Ukraine повернула 13 дітей з тимчасово окупованих територій Херсонської, Луганської та Запорізької областей.
Українська правда

Україні вдалося повернути ще 13 дітей з окупованих територій Херсонщини, Луганщини та Запорізької області.

Про це організація Save Ukraine повідомила у Фейсбуці.

Депортація українських дітей: що відомо про роль БілорусіРежим білоруського диктатора Олександра Лукашенка причетний до депортації дітей із окупованих територій України. Зібрали все, що відомо.

Як зазначається, це 11 рятувальна місія повернення дітей в Україну з росії та з тимчасово окупованих територій. Під час них до України повернули 176 дітей.

В повідомленні організація розповіла історії кількох дітей.

«Мама ховала Олесю від окупаційної влади та односельчан цілий рік, аби ніхто не дізнався, що дівчинка живе з нею й не примусив її навчатися в російській школі. Микиту, Сашка й Андрія батьки відвезли до бабусі й дідуся на лівий берег, де тоді було безпечніше. Але після звільнення Правобережжя родина опинилася розірваною. Батьки чекали деокупацію, щоб забрати дітей, але зрозуміли, це буде не скоро», - йдеться в дописі.

Серед дітей, яких удалося повернути - Поліна, Тарас і Матвій. Їхні розлучені батьки після початку повномасштабної війни зайняли різні позиції: мама боляче переживала за Україну, а тато став проросійським.

«І саме тато зробив мамі заборону на виїзд дітей з території росії. Там, в окупації дітей примушували ходити в російську школу, й погрожували мамі позбавити її батьківських прав», - розповіли у благодійній організації.

Нагадаємо, 1 вересня додому повернули ще 11 українських дітей, яких викрали росіяни. Також зараз триває евакуація дітей та дорослих у Куп'янському районі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: