НАБУ оголосило в розшук підозрювану у справі «Запоріжцивільпроєкту»

Читать на русском
У Національному бюро винесли постанову про оголошення в розшук підозрюваної у справі про заволодіння коштів держпідприємства.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Галину Тищенко, яку підозрюють у причетності до справи про заволодіння коштів державного підприємства «Запоріжцивільпроєкт».

Відповідна інформація оприлюднена на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрювану у кримінальному провадженні №52016000000000506 від 28.12.2016, підозрювану у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191 та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України. Тищенко Галина Григорівна, 30.07.1958 року народження, підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191 та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в 2017 році НАБУ завершило розслідування справи про заволодіння коштами «Запоріжцивільпроекту». Пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала справу до Печерського районного суду міста Києва. Після Верховний суд передав цю справу до Вищого антикорупційного суду.

Як встановили детективи, «Запоріжцивільпроект» та ТОВ «Веста Марк» у січні 2015 року уклали угоду на виконання (у 12 етапів) проектних робіт багатоповерхового житлового комплексу вартістю 155 млн грн. Своєю чергою держпідприємство підрядило для цього ПП «Проектбудстандарт» за 117 млн грн.

Надалі ж «Проектбудстандарт» скопіювало частину проектної документації з раніше виготовленої «Запоріжцивільпроектом» і по результатам сторони підписали відповідні акти здачі-приймання робіт на 18,8 млн грн. Таким чином, фірма отримала право вимоги з держпідприємства цих коштів, а згодом домоглася їх виплатити і через суд.

На думку слідства, саме Цибульський організував та керував злочинною групою, яка намагалася заволодіти коштами інституту. Так, він за часів перебуванням ним на посаді в.о. керівника «Запоріжцивільпроекту» призначив своїм заступником Дмитра Абрамчука. Вже після звільнення Мінрегіоном Цибульського, підконтрольний йому Абрамчук обійняв посаду в.о. керівника інституту і саме Абрамчук підписував угоди з «Веста Марк» та «Проектбудстандарт».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: