«Золоті» овочерізки для укриттів у Києві: чиновницю РДА відсторонили від посади

Читать на русском
Суд застосував до чиновниці запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту терміном на два місяці.
фото прокуратура

Начальницю відділу Управління освіти Дніпровської РДА відсторонили з посади після скандалу із закупівлями овочерізок за завищеною вартістю.

Про це повідомила пресслужба Київської прокуратури.

У яких містах та областях визнано незадовільною підготовку укриттівУ яких містах та областях центральна влада визнала незадовільною підготовку укриттів – на інфографіці.

Як повідомляється, сьогодні, 11 вересня, Голосіївський райсуд Києва розглянув клопотання прокурорів Київської міської прокуратури про обрання запобіжного заходу та усунення з посади начальниці відділу Управління освіти Дніпровської РДА, підозрюваної у розтраті бюджетних коштів.

«Суд задовольнив обидва клопотання, застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на два місяці та відсторонив її від посади на такий саме строк», – сказано в повідомленні.

Крім того, на чиновницю поклали ряд процесуальних обов’язків, а саме прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора чи суду; не відлучатися із населеного пункту, в якому вона проживає, без дозволу слідчого; повідомляти слідчому, прокурору або суду про зміну місця свого проживання; утримуватися від спілкування з працівниками фірми-постачальника; здати на зберігання документи, що дають право виїзду за кордон.

Її дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 КК України.

Як відомо, начальниця відділу Управління освіти Дніпровської РДА потрапила у скандал. Її підозрюють у розтраті бюджетних коштів під час закупівлі обладнання для київських укриттів. За даними в системі Prozorro, було проведено тендер на закупівлю електричних овочерізок майже по 130 тисяч гривень за штуку. Загальна сума збитків становила близько 460 тис. грн.

Нагадаємо, у червні Віталію Кличку, Сергію Попку та ще низці голів райдержадміністрацій оголосили догани через київські укриття, які перебувають у незадовільному стані. Також повідомлялося, що в Україні перевірять укриття та «пункти незламності» перед зимою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: