Резніков розповів, скільки Україні коштує день війни

Читать на русском
День війни коштує Україні 100 мільйонів доларів, розповів Олексій Резніков. Тому, за його словами, несправедливо висувати претензії державі, що все роблять волонтери.
Фото: AP

Україна витрачає 100 мільйонів доларів на добу на війну проти росії.

Про це міністр оборони Олексій Резніков розповів в інтерв'ю «Укрінформу».

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

«День війни коштує нам 100 мільйонів доларів. А тепер візьміть бюджети всіх поважних великих волонтерських фондів, подивіться, скільки вони збирають. І держава, яка витрачає 100 мільйонів доларів на добу в цілому. От просто вдумайтеся. Тому несправедливо пред’являти претензії державі – військово-політичному керівництву, всім – від місцевих керівників до парламенту, уряду, президента, що все роблять волонтери. Це не так. Насправді це роблять громадяни України – ті, хто працюють, тому що вони сплачують податки і ці податки йдуть в бюджет, а з цього бюджету йдуть в тому числі і на армію», – сказав Резніков.

За його словами, постачання від волонтерів – це 3% всього, що потрапило на війну з 24 лютого 2022 року.

Резніков зазначив, що хоча армія на сьогодні є найбільшим споживачем коштів, державі потрібні гроші і на інфраструктуру, на відновлення, на підтримку соціально незахищених громадян, а тому українцям «потрібно працювати і платити податки», а бізнесу «бути активним».

Нагадаємо, як розповідав Денис Шмигаль, підтримка ЗСУ та війна коштує українському бюджету близько 2 трлн гривень на рік.

У Мінфіні нещодавно заявили, що на виплати військовим йде третина держбюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: