Генерала Суровікіна зняли з посади командувача ПКС росії – журналіст

Читать на русском
Російського генерала Сергія Суровікін знято з посади командувача Повітряно-космічними силами країни-окупанта. Незважаючи на звільнення, він, як і раніше, залишається в розпорядженні Міноборони рф.
Фото: AP

Російського генерала Сергія Суровікіна знято з посади командувача Повітряно-космічними силами країни-окупанта.

Такими даними поділився прокремлівський журналіст Олексій Венедіктов у своєму Telegram.

Кремль почав масштабну чистку в керівництві армії рф після бунту Пригожина – WSJПісля бунту Пригожина в росії було затримано 13 високопоставлених офіцерів, 15 – відсторонено від служби. Кремль проводить масштабну чистку у керівництві армії.

Він зазначив, що незважаючи на звільнення, Суровікін, як і раніше, залишається в розпорядженні Міноборони рф.

Водночас, самого указу про зняття Суровікіна наразі у відкритому доступі немає.

«Завтра день народження мами Суровікіна – дадуть хоча б зробити дзвінок?» - написав Венедіктов, натякаючи на те, що в даний момент генерал може перебувати під арештом.

Нагадаємо, за інформацією західної розвідки, Суровікін міг наперед знати про плани Євгена Пригожина підняти повстання проти російського військового керівництва.

Пізніше російські джерела повідомили, що генерал ще з 25 червня перебуває у СІЗО. Проте деякі ЗМІ писали, що його допитали та відпустили.

В ГУР повідомили, що генерал Сергій Суровікін знаходиться на території росії. Він фактично позбавлений повноважень, його долю вирішують.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: