Шмигаль повідомив, що буде з тарифами на тепло цієї осені

Читать на русском
Тарифи на тепло для населення у новому опалювальному сезоні 2023-2024 підвищувати не планують.
фото Денис Шмигаль/Telegram

В Україні не підвищуватимуть тарифи на тепло для населення у новому опалювальному сезоні 2023-2024. Кабмін продовжив дію ПСО на ринку природного газу до середини квітня.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду у вівторок, 22 серпня.

Опалювальний сезон у Євросоюзі: як країни скоротили споживання газуНа скільки країни Європейського союзу скоротили споживання газу під час опалювального сезону 2022/2023 – на інфографіці.

«Забезпечуємо незмінність тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні», – сказав він.

За словами Шмигаля, уряд продовжив дію спеціальних обов'язків на ринку природного газу до 15 квітня 2024 року. Це означає, що компанія «Нафтогаз» і надалі продаватиме газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною – 7,4 тис. грн. за тисячу кубічних метрів.

«Це рішення — частина комплексних заходів з підготовки до зими. Працюємо над тим, щоб в оселях кожного українця було світло й тепло, а наша критична інфраструктура отримала надійний захист від російських ракет і дронів», – додав прем'єр.

Нагадаємо, раніше Кабмін визначив, скільки газу має бути у сховищах на початок опалювального сезону. Глава Міненерго Герман Галущенко розповів, де найскладніша ситуація із підготовкою до опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: