Декриміналізація порнографії: законопроект з'явився на сайті ВР

Читать на русском
У парламенті зареєстрували законопроект про декриміналізацію порнографії. Його передано на розгляд керівництву ВР.
Фото Слово і діло

У Верховній раді зареєстрували законопроект про зміни до Кримінального кодексу України щодо забезпечення свободи від втручання у приватне життя людини.

Про це повідомив один із ініціаторів законопроекту, нардеп Ярослав Железняк у Telegram у п'ятницю, 18 серпня.

У Раді підготували законопроєкт про декриміналізацію порнографіїВ Україні хочуть легалізувати порнографію – відповідний законопроєкт уже підготували у парламенті.

«Цей день настав. Законопроект про декриміналізацію порно зареєстрований у Раді. №9623», – написав Железняк.

За його словами, серед авторів законопроекту – 25 нардепів. Як зазначається, документ передано на розгляд керівництву парламенту.

Законопроектом передбачено, що кримінальна відповідальність залишиться виключно за: порнографію без згоди (порнопомста, deep fake); екстремальне порно (насильство, зоо-, некрофілія); порно з дітьми й у дітей - щодо цього відповідальність хочуть посилити.

Також автори законопроекту вважають за потрібне посилити кримінальну відповідальність за примус до участі у розробці порнографії.

Нагадаємо, цього тижня стало відомо, що у Раді підготували законопроект про декриміналізацію порнографії.

Рік тому на сайті президента було зареєстровано петицію з проханням легалізувати еротику та порнографію на території України. Вона набрала 25 тисяч голосів, але поки що президент не дав своєї відповіді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: