Знову у бій: на фронт повернувся легендарний полк «Азов»

Читать на русском
Азовці повернулися на фронт із новими силами. Наразі вони знову виконують бойові завдання та знищують ворога.
фото REUTERS

Бригада спеціального призначення «Азов» відновила свої сили. Наразі воїни виконують бойові завдання на Луганщині.

Про це повідомив заступник директора департаменту планування із застосування ГУ Нацгвардії полковник Микола Уршалович на брифінгу у четвер, 17 серпня.

Повернення командирів Азова: Кремль звинуватив Україну та Туреччину у порушенні домовленостейПєсков визнав, що представники країни-окупанта дізналися про цю подію пост-фактум – ніхто не повідомляв Кремль про передачу Україні представників Азова.

«Легендарна бригада спеціального призначення Азов відновилася і розпочала виконання бойових завдань у районі Серебрянського лісництва», – заявив він.

За словами Уршаловича, бійці «Азова» надійно утримують межі і завдають противнику великих втрат у живій силі та техніці.

Він зазначив, що два дні тому артилеристи «Азова» в районі Серебрянського лісництва знищили мінометний розрахунок росіян та шляхопрокладач Бат-2. При цьому обидві цілі були вражені прямим влучанням.

Нагадаємо, у липні з Туреччини до України повернулися п'ять командирів «Азова». Військові перебували там після звільнення з російського полону (їх повернули під час обміну 21 вересня 2022 року). Тоді Україна повернула 108 бійців полку «Азов», 188 захисників «Азовсталі» та Маріуполя, а також 8 бійців, поранених під час теракту рф в Оленівці.

Україна у свою чергу віддала рф підозрюваного в держзраді кума путіна Віктора Медведчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: