За добу відбулося майже 40 бойових зіткнень з ворогом: ситуація на фронті

Читать на русском
За минулу добу, 12 серпня, між Силами оборони України та російськими окупантами відбулося 39 бойових зіткнень.
Getty Image

За минулу добу, 12 серпня, між Силами оборони України та російськими окупантами відбулося 39 бойових зіткнень.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали 7 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснили 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Гур’ївого Козачка Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах північно-східніше Синьківки, північніше Кислівки та південно-східніше Андріївки Харківської області.

На Лиманському напрямку противник бив з авіації та артилерії по понад 10 населених пунктах Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Кліщіївки та Білої Гори Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області. Ворог і тут завдав авіаційного удару.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів на Донеччині.

На Запорізькому напрямку завдав артилерійських обстрілів по понад 25 населеним пунктам Запорізької та Дніпропетровської областей.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 25 населених пунктів на Херсонщині та Миколаївщині.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, мали частковий успіх в районі Роботиного Запорізької області, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Також у Генштабі повідомляли, що паніка серед окупантів зростає, збільшується кількість дезертирств.

Тим часом у ніч проти неділі, 13 серпня, у тимчасово окупованих Олешках Херсонської області пролунали потужні вибухи. Українські військові знищили два склади боєприпасів окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: