Синоптики попередили про погіршення погоди: коли повернеться спека

Читать на русском
11 серпня майже по всій Україні очікуються грози та сильні пориви вітру. Але літня спека ще повернеться.
фото pexels

У п'ятницю, 11 серпня, майже на всій території України погіршаться погодні умови – очікуються грози та сильні пориви вітру. Літнє тепло повернеться з наступного тижня.

Прогноз погоди на 11 серпня оприлюднив Укргідрометцентр.

Спекотніше за норму: синоптики дали прогноз погоди на серпеньСерпень буде досить спекотним. Середня температура повітря буде вищою за норму, спека почнеться вже до кінця цього тижня.

Як повідомляється, на сьогодні у низці областей країни оголошено І рівень небезпеки, жовтий. Негода обійде лише декілька регіонів, а також Київ.

«11 серпня в Україні, крім Київської, Житомирської, Вінницької та Одеської областей, грози; на Лівобережжі в окремих районах град та шквали 15-20 м/с, у Дніпропетровській, Полтавській, Харківській та Сумській областях значні дощі», – йдеться у повідомленні.

Синоптикиня Наталія Діденко у Facebook розповіла, що кінець тижня буде досить прохолодним, +19..+22 градуси, з періодичними дощами. Але тепло ще повернеться.

«А ось з понеділка літо схаменеться і організує знову спеку та сонячну погоду. І наступними вихідними, 19-20 серпня, стовпчики термометрів знову перемахнуть через атмосферний тин у убік +30», – написала вона.

За словами синоптикині, у другій половині наступного тижня в Україні знову буде +30..+35, на півдні та сході до +35..+37 градусів.

Нагадаємо, минулими вихідними в Україні місцями було +40 градусів спеки. Синоптики попереджали, що серпень буде спекотнішим за норму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: