Аграрії покращили прогноз щодо нового врожаю

Читать на русском
Цього року прогноз йде на те, що аграрії можуть зібрати на 5 відсотків більше врожаю, ніж у 2022 році.
фото naas.gov.ua

Урожай зернових та олійних культур цього року очікується на рівні 76,7 млн. тонн. Це на 5% більше, ніж торік.

Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики.

Зерна буде значно менше: Мінагрополітики надало перші прогнози врожаю-2023Врожаї зернових 2023 року шокують ще більше, ніж 2022-го, про що попередили у Мінагрополітики.

За прогнозами, цього року українські аграрії можуть зібрати близько 56,4 млн. тонн зернових, а також 20,3 млн. тонн олійних.

«Зараз, завдяки сприятливим погодним умовам, маємо всі підстави для чергової зміни прогнозу у позитивний бік до 76,7 млн тонн, що на 5% більше за показник 2022 року», – сказано в повідомленні.

За попередніми оцінками Мінагрополітики, у 2023 році аграрії зможуть зібрати зернових у таких обсягах: пшениці – 20,9 млн. тонн, ячменю – 5,8 млн. тонн та кукурудзи – 28,1 млн. тонн.

Валове виробництво олійних культур досягне 20,3 млн. тонн. Урожай соняшнику прогнозується на рівні 12 млн. тонн. Ріпак, як прогнозується, аграрії зберуть рекордну кількість за останні роки – 4 млн тонн. Рівень виробництва соєвих бобів становить 4,2 млн. тонн.

Також аграрії цього року зберуть 13,7 млн. тонн цукрових буряків.

Нагадаємо, мешканці Херсонської та Миколаївської областей, які втратили врожай через підрив Каховської ГЕС, можуть отримати компенсацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: