На заводі в Сергієвому Посаді розробляли бомбардувальник нового покоління – росЗМІ

Читать на русском
Завод у російському місті Сергієв Посад, на території якого прогримів масштабний вибух, брав участь у розробці бомбардувальника нового покоління. Про це повідомляють журналісти порталу Агентство.
Фото: росЗМІ

Завод у російському місті Сергієв Посад, на території якого прогримів масштабний вибух, брав участь у розробці бомбардувальника нового покоління.

Про це повідомляють журналісти порталу Агентство, які проаналізували дані із відкритих джерел.

За їхньою версією, з 2019 року на заводі розробляли російський стратегічний «стелс»-бомбардувальник під назвою «Посланник».

Журналісти зазначають, що після вторгнення в Україну Росія перестала публікувати військові держконтракти заводу, але укладені раніше контракти все ще доступні.

«Серед них – «виконання складової частини дослідно-конструкторської роботи на тему шифр: «Посланник-1ОЕП/Л». Термін виконання контракту – 2027 рік, вартість робіт – 69 мільйонів рублів», – йдеться у публікації.

Зазначається, що влада намагається спростовувати інформацію із сайту держзакупівель. Так, губернатор Московської області після вибуху заявив, що на території заводу «переважно виробляють піротехніку».

Нагадаємо, вибух на заводі стався вранці 9 серпня. Постраждали понад 50 людей, у сусідніх будинках вибило вікна.

За попередньою інформацією, причиною вибуху став «людський фактор» - порушення технологічного процесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: