На кордоні Сумщини з рф запрацював гуманітарний коридор

Читать на русском
У Сумській області відновили роботу гуманітарного коридору Колотилівка  –  Покровка, через який українці можу виїхати з окупації.
Укрінформ

У Сумській області відновили роботу гуманітарного коридору Колотилівка (російська федерація) – Покровка (Україна).

Про це повідомляє у Telegram-каналі Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українці, які евакуйовуються з тимчасово окупованих територій, можуть повернутися на підконтрольну територію України через пункт пропуску Колотилівка – Покровка.

«Від вчорашнього дня, пункт перетину на кордоні Бєлгородської та Сумської областей знову відновив свою роботу», – йдеться в повідомленні.

На українському кордоні діє волонтерський гуманітарний центр, де всі українці можуть отримати безкоштовну психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також переночувати та дістатися до Сум або інших міст України.

Варто відзначити, що охочі евакуюватися із Сумської області можуть також скористатися спеціальним евакуаційним поїздом Суми-Київ. Він щодня курсує з Сум: відправляється о 6:47 і прибуває до Києва об 11:41. На вокзалі Укрпошта виплатитьь кожному громадянину по прибуттю 3 тисячі гривень для дітей та осіб з інвалідністю та 2 тисячі гривень для всіх інших осіб. Крім цього, усіх охочих Київська ОВА буде розміщувати в модульному містечку Вишгородського району.

Нагадаємо, у суботу, 5 серпня, російські війська обстріляли Новослобідську громаду у Сумській області. Внаслідок атаки загинув чоловік.

Також повідомляли, що на Донеччині буде проведено примусову евакуацію – з районів масованих обстрілів планується вивезти ще 130 дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: