Рф через німецьку партію намагалася зірвати поставки Leopard в Україну – ЗМІ

Читать на русском
Росія співпрацює з ультраправою партією Альтернатива для Німеччини та намагається з її допомогою перешкодити поставкам зброї в Україну.
Фото lb.ua

Росія співпрацює з ультраправою партією «Альтернатива для Німеччини» (AfD) та намагається з її допомогою перешкодити поставкам зброї в Україну.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Відомо, що репортери німецького журналу Spiegel, російської платформи для розслідувань Insider та Bellingtcat з’ясували, що помічник депутата Бундестагу за допомогою імовірного агента спецслужб рф планували зупинити або уповільнити постачання німецьких основних бойових танків Leopard в Україну.

Танки Leopard: скільки поставили Україні та скільки могло бути знищено у бояхСкільки німецьких танків Leopard союзники пообіцяли Україні, скільки передали до контрнаступу та скільки вже могло бути знищено у боях – на інфографіці.

«Володимир Сергієнко, натуралізований громадянин Німеччини і помічник депутата Бундестагу, та «Олексій», імовірний співробітник ФСБ, планували зупинити або уповільнити постачання німецьких основних бойових танків «Леопард» в Україну за допомогою абсурдних судових позовів проти німецького уряду, вартість яких була би лише 93 000 доларів», – пише Insider.

Приводом для позовів мало стати те, що канцлер Німеччини Олаф Шольц погодився відправити ці озброєння в Україну без дозволу Бундестагу, хоча немає закону який вимагає такої згоди.

Відзначають, що у листуванні Сергієнка і його імовірного куратора з російських спецслужб використовувалися вирази, типові для радянських органів, що курували підривну діяльність за кордоном. Зокрема, за даними журналістів, співрозмовники обговорювали «активні заходи». Цей термін, рф використовує для прихованих спроб вплинути на політику інших країн за допомогою дезінформації, пропаганди та інших нечесних методів ще з радянських часів.

«Офіційно AfD не визнає свого зв'язку з Кремлем, але, як свідчить зламане листування, депутати цієї фракції не просто координували з Москвою свої дії, але отримували прямі інструкції – навіть заготовлені темники, яких слухняно дотримувалися», – додають журналісти.

Нагадаємо, українські розвідники повідомляли, що пропаганда рф намагається зруйнувати внутрішню єдність українського суспільства та підірвати довіру між Україною та країнами-партнерами.

Додамо, минулого місяця Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшли перші 10 танків Leopard 1А5, а також кулемети MG3 та інше озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: