На фронті за добу відбулося 30 бойових зіткнень: де саме точилися бої

Читать на русском
Українські військові стримують та відбивають наступальні дії російських загарбників на пʼяти напрямках.
Генштаб ЗСУ

Сили оборони України відбили атаки російських військ на Куп’янському та Авдіївському напрямках, загалом на фронті протягом доби відбулися 30 бойових зіткнень.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Як повідомляється, на Мелітопольському і Бердянському напрямках Сили оборони продовжують вести наступальну операцію, закріплюються на досягнутих рубежах і здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Стало відомо, скільки бійці ВМС ЗСУ знищили окупантів і техніки за останню добу​Бійці українських ВМС за добу знищили 44 ворожі квадрокоптери і майже два десятки російських окупантів.

Усього за добу українська авіація завдала шість ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили два пункти управління ворога, п'ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, чотири артилерійські засоби на вогневих позиціях, п'ять складів боєприпасів й одну станцію радіоелектронної боротьби росіян.

Російська армія за добу здійснила один ракетний і 48 авіаційних ударів та вісім обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському і Слобожанському напрямках російські війська били з авіації по районах Одноробівки, Стрілечої та Гатища Харківської області, з мінометів і артилерії обстріляли понад 30 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку українські захисники стійко тримають оборону, успішно відбили атаки росіян у районах Вільшаної та Синьківки Харківської області.

У районах Кислівки і Крохмального Харківської області загарбники завдали авіаційних ударів. Артилерійських і мінометних обстрілів від ворога зазнали понад 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку російська армія вела безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області. Від ударів ворожої артилерії потерпали Кузьмине й Білогорівка Луганської області, Торське, Верхньокам’янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

З авіації загарбники вдарили біля Невського й Білогорівки Луганської області, а також поблизу Торського, Серебрянки, Діброви та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони стримують російські війська в районі Курдюмівки Донецької області. Авіаційних ударів росіяни завдали в районах Хромового, Кліщіївки, Ступочок, Диліївки, Олександро-Шультиного та Нью-Йорка. Від ворожих артилерійських обстрілів на Бахмутському напрямку постраждали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації й артилерії ворога Сили оборони успішно відбили атаки в районі Авдіївки. Авіаційних ударів загарбники завдали в районі Новокалинового Донецької області, ще понад 10 населених пунктів обстріляли з артилерії, зокрема Керамік, Авдіївку, Ласточкине, Сєверне та Карлівку Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Мар’їнки. Ворожих обстрілів тут зазнали понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку російські війська безуспішно пробували відновити втрачене положення в районі Старомайорського. З авіації ворог бив по районах Павлівки, Золотої Ниви і Старомайорського, з артилерії – по Вугледару, Пречистівці, Золотій Ниві, Благодатному і Старомайорському Донецької області та Левадному Запорізької області.

Україна оголосила про воєнну загрозу в портах рф у Чорному моріУкраїна оголосила про воєнну загрозу для судноплавства в акваторії шести російських портів у Чорному морі.

На Запорізькому напрямку росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування Сил оборони, також вели безуспішні наступальні дії в районі Роботиного Запорізької області, здійснюючи при цьому авіаційні удари.

Під ударами ворожої артилерії тут опинилися понад 15 населених пунктів.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів від росіян зазнали понад 20 населених пунктів.

Нагадаємо, що українські бійці минулої доби ліквідували ще 620 російських військових. З початку війни росія втратила близько 249 110 своїх солдатів.

Також у суботу ввечері, 5 серпня, російські війська запустили по Україні аеробалістичні ракети «Кинджал» з району Тамбова, а також ракети з Білорусі. Також Повітряні сили Збройних сил України попереджають про запуск ворогом крилатих ракет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: