Серед російських військових знову зростає кількість дезертирів – Маляр

Читать на русском
Серед особового складу російських військ продовжують поширюватися панічні настрої, у тому числі серед приїжджих з Білорусі.
фото Ганна Маляр/ Facebook

Серед особового складу російських військ продовжують поширюватись панічні настрої. Вже є підтверджені випадки дезертирства, ухиляння від виконання обов'язків та самокатування.

Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр у четвер, 17 липня, у своєму Telegram.

Війська рф на півдні України відмовляються воювати: в ISW назвали причинуРосія так і не вирішила проблеми з ротацією та забезпеченням своїх солдатів. У військових рф немає мотивації воювати і вони здаються в полон.

За її словами, більшість російських військовослужбовців, які проходили підготовку на території республіки білорусь та на початку цього місяця були передислоковані на полігони Нижньогородської області, Краснодарського краю рф для подальшого відновлення втрат підрозділів окупаційних військ, намагаються уникнути потрапляння у райони ведення бойових дій.

«Є підтверджені факти збільшення дезертирства, самовільного залишення військових частин, ухиляння від виконання наказів та самокаліцтв з метою уникнення відправки на територію України. Відбувається посилення «інформаційно-роз’яснювальної роботи» (читайте залякування) командуванням російських окупаційних військ серед російських військовослужбовців», - наголосила Маляр.

Проте загрози ув'язнення та розстрілів малоефективні, це ще більше демотивує особовий склад окупаційних підрозділів, додала заступник міністра оборони.

Нагадаємо, що у Маріупольському районі розшукують озброєних російських дезертирів. А на Луганщині російських дезертирів розшукують за допомогою Росгвардії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: