Підробка за 8 тисяч гривень: СБУ викрила фальшивий паспортний стіл

Читать на русском
Шахраї пропонували своїм клієнтам фальшиві паспорти, види на тимчасове проживання в Україні та права водія.
фото СБУ

Служба безпеки провела спецоперацію та ліквідувала масштабну схему підробки ID-карток та інших документів. Шахраї виготовляли фальшиві документи для легалізації іноземців в Україні та ЄС за суму від 8 до 14 тис. грн.

Про це повідомила пресслужба СБУ 1 серпня.

Привласнив 10 млн гривень для ЗСУ: на Сумщині судитимуть депутатаДепутат міськради та його спільники організували шахрайський благодійний фонд для збору на потреби ЗСУ.

Внаслідок спецоперації у Вінницькій, Львівській, Одеській, Харківській та Донецькій областях затримано організатора угоди та вісім його спільників. Серед них – колишня посадова особа розформованої міліції.

Зловмисники пропонували своїм клієнтам фальшиві паспорти, види на тимчасове проживання в Україні та водійські посвідчення. Вартість підробки становила від 8 до 14 тисяч гривень за «документ». Сума залежала від його типу та терміновості виготовлення.

Враховуючи сотні замовлень, щомісяця шахраї отримували «прибуток» до 6 мільйонів гривень. За даними СБУ, серед основних клієнтів були і іноземці, які на підставі фейкових документів хотіли легалізуватись в Україні чи виїхати до Європейського Союзу.

Незаконну діяльність організували кілька мешканців Одеси. А підпільний цех вони облаштували у спеціально орендованій квартирі у центрі Львова.

Для пошуку клієнтів було створено рекламну сторінку в Інстаграмі, де пропонували список нелегальних послуг. Середній розмір разової оптової партії підроблених документів на одну область становив від 100 до 500 одиниць фальшивок.

Всім фігурантам повідомили про підозру. Суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту.

Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, у Києві затримали шахрая, який виманював гроші у родичів зниклих бійців ЗСУ. Також у столиці ліквідували друкарню, де підробляли довідки про непридатність до військової служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: