У Нацгвардії анонсували створення нової бригади наступу «Хартія»

Читать на русском
В Україні вже зараз є перші шість бригад наступу – це перший етап. Також формується сьома – Хартія.
Олександр Півненкофото УП

Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко розповів про роботу існуючих бригад наступу, а також анонсував нову бригаду, вже сьому за рахунком.

Подробиці він озвучив в інтерв'ю «Українській правді».

«Гвардія наступу»: які штурмові бригади сформованіУ рамках кампанії Гвардія наступу вже сформовано вісім штурмових бригад, більше – на інфографіці.

Так, відповідаючи на запитання щодо підготовки проекту зі створення бригад наступу, Півненко зазначив, що зараз є вже перші шість бригад – це перший етап.

«Другий етап – це сьома бригада «Хартія», яка формується. Інші вже виконують завдання, несуть бойові втрати та поповнюються. Аналогічно деякі наступають, деякі поки що чекають, деякі вже діють в обороні», – розповів він.

Говорячи про рівень забезпечення Гвардії наступу, командувач зазначив, що забезпечення бійців зараз на тому ж рівні, що й Сил оборони України.

«Є повний цикл забезпечення, тобто до нас доходить забезпечення як до Збройних сил. Звісно, хотілося б краще, швидше. Але я розумію, що це не так просто», – сказав Півненко.

Також він назвав головні проблеми у НГУ. За його словами, це довга доставка озброєння та військової техніки.

«Вона йде, пливе на кораблях, їде, але хочеться зараз і швидко. Бригади наступу НГУ – аналогічні бригадам Збройних сил, тобто велика кількість особового складу, яку необхідно забезпечити озброєнням», – додав він.

За словами Півненка, для цього всього потрібен час.

Нагадаємо, Гвардія наступу показала штурм позицій окупантів на Запорізькому напрямі. А до цього Гвардія наступу допомогла ЗСУ знищити наглядовий пункт окупантів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: