Авіакатастрофа у Броварах: Костін назвав версії, відкинуті слідством

Читать на русском
Розслідування авіакатастрофи в Броварах, внаслідок якої загинуло керівництво МВС, продовжується. Версії, пов'язані з диверсією чи замахом на державних діячів, не знайшли підтвердження.
Фото: РБК-Україна

У ході розслідування авіакатастрофи в Броварах, внаслідок якої загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ, відкинуто версію про замах на державних діячів та диверсію.

Про це генеральний прокурор Андрій Костін розповів в інтерв'ю «Укрінформу».

У мережі розповсюджують фейковий документ про причину аварії вертольота у Броварах – ЗСУУ мережі поширюють фейковий документ, у якому йдеться про те, що вертоліт у Броварах нібито був збитий із ПЗРК.

За словами генпрокурора, розслідування катастрофи ще триває: його проводять фахівці міжвідомчої слідчої групи, до роботи залучили фахівців із Міністерства оборони, Нацполіції та Нацгвардії, а також від компанії Airbus Helicopters.

«На початку розслідування висунули чотири основних версії: замах на життя державних діячів, включаючи диверсію; збиття літального апарата; конфліктна ситуація на борту судна; помилка пілота, технічна несправність судна, неналежна організація планування польоту, недотримання правил польотів, складні погодні умови», – нагадав Костін.

Усі необхідні технічні документи зібрано, завершується проведення експертиз, розповів він. Також проведено дешифрування бортових самописців та зроблено 3-D моделювання польоту.

«Попередньо можу сказати, що версії, пов’язані з диверсією або посяганням на життя державних діячів, не знайшли свого підтвердження. Про остаточні висновки за результатами досудового розслідування ми повідомимо найближчим часом», – уточнив Костін.

Нагадаємо, 18 січня у Броварах поряд із дитячим садком та житловим будинком упав вертоліт, на борту якого знаходилося керівництво МВС – міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, державний секретар Юрій Лубкович.

Загалом у гелікоптері та на землі загинули 14 людей. Ще 25 людей постраждали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: