На окупованій Херсонщині заборонили надавати медичну допомогу людям без паспорта рф – Маляр

Читать на русском
Російські військові на тимчасово окупованих територіях Херсонської області заборонили надавати медичну допомогу людям без паспорта рф.
focus.ua

Російські військові на тимчасово окупованих територіях Херсонської області заборонили надавати медичну допомогу людям без паспорта рф.

Про це написала у Telegram заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Рф продовжує знущатись над нашими людьми, які вимушено опинились на тимчасово окупованих територіях», – йдеться в повідомленні.

Стало відомо, що в населених пунктах Горностаївка, Каїри, Заводівка Херсонської області окупанти суворо заборонили надавати безоплатну медичну допомогу людям, які не отримали російський паспорт або не подали заявок на їх отримання.

Раніше повідомляли, що загарбники використовують цивільні медичні заклади на тимчасово захоплених територіях у власних цілях. Зокрема, у селищі Каланчак Херсонської області у приміщенні центральної районної лікарні противник облаштував військовий шпиталь.

Також для примусової паспортизації росіяни використовують скрутне становище українців, які постраждали через підтоплення після підриву Каховської ГЕС. Навіть мізерні грошові виплати та тимчасове житло надають лише тим, хто вступив у «російське громадянство».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: