Герб для «Батьківщини-матері» виготовлять із європейського металу: чи вплине це на вартість проєкту

Читать на русском
Сталь, надана Запоріжсталлю для виготовлення тризуба на щит монумента Батьківщина-мати, не відповідає технічним вимогам. Новий герб виготовлять лише з європейського металу.
vechirniy.kyiv.ua

Тризуб для монумента «Батьківщина-мати» у Києві буде виготовлено з європейського металу. Сталь, яку надав комбінат «Запоріжсталь», не відповідає технічним вимогам.

Як повідомили у Міністерстві культури, будівельники склали дефектний акт.

Заміна герба на щиті «Батьківщини-матері»: історія питанняНа монументі Батьківщина-мати збираються демонтувати радянський герб та встановити замість нього тризуб. Історія питання – на інфографіці.

«Обраний для робіт метал мав бути ідентичним до того, з якого виготовили і сам монумент «Батьківщини-матері». Сировину було вирішено використовувати європейську та вітчизняну — з металургійного комбінату «Запоріжсталь». Проте партія, що надійшла з комбінату, показала відчутну різницю із закордонним аналогом та вимогами проєкту. Надана комбінатом сталь має різну товщину, що може змінити вагу усієї конструкції. Крім того матеріал з комбінату мав значну кількість пошкоджень, що ускладнило та сповільнило б підготовчі роботи», – пояснили у міністерстві.

У Мінкульті запевнили, що використання тільки європейської сталі не вплине на кошторис проєкту: вартість металу залишається незмінною – 400 тисяч грн. А вартість всього проєкту становить 28 млн грн.

Нагадаємо, два тижні тому Державна інспекція архітектури та містобудування видала дозвіл на ремонт щита монумента «Батьківщина-мати» у Києві. Тризуб мають намір встановити до Дня Незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: