Через шторм у морі в Миколаївській та Одеській областях здетонували міни

Читать на русском
На Миколаївщині міну винесло на узбережжя, а на Одещині одразу дві міни вибухнули ще в морі.
ілюстративне фото

На Миколаївщині через негоду винесло на узбережжя міну, яка вибухнула. Ще дві міни здетонували у водах Чорного моря на Одещині.

Про це повідомляє ОК «Південь» на сторінці у Facebook.

Розмінування України: скільки вибухонебезпечних предметів знищується щомісяцяЗ початку великої війни сапери очистили від вибухонебезпечних предметів 875,4 квадратних кілометрів території України. Детальна статистика – на інфографіці.

«Штормова погода у морі призвела до підвищення мінної небезпеки. Так, учора ввечері на чорноморське узбережжя на Миколаївщині винесло міну невідомого типу, яка самовільно здетонувала», – йдеться у повідомленні.

Внаслідок вибуху пошкоджено кілька десятків вікон у будинках рекреаційного об'єкту. Як уточнюється, люди не постраждали.

Сьогодні вранці неподалік одного з пляжів Одеської області стався самовільний підрив у воді ще двох мін, тип яких не вдалося встановити.

У ОК «Південь» зазначили, що мінна небезпека узбережжя та прибережних вод є надзвичайно високою. Ситуація ускладнилася через підтоплення після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Тоді у море принесло багато вибухонебезпечних предметів.

Більше того, вважають військові, через провокації росіян в акваторії Чорного моря може стати ще більше мін.

Нагадаємо, у Чорному морі ще із зими посилилася мінна небезпека. У Мінекономіки розповіли яку суму отримає Україна на розмінування територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: