«Наслідок війни»: у Білому домі прокоментували атаку дронів на Москву

Читать на русском
Речниця адміністрації Байдена наголосила, що США не підтримують завдання ударів Україною по території російської федерації.
фото: ВВС

В адміністрації американського лідера Джо Байдена заявили, що атака безпілотників на Москву є наслідком війни, яку розв'язала сама росія.

Про це речниця Білого дому Карін Жан-П'єр заявила під час брифінгу.

У рф погрожують «жорсткими заходами у відповідь» через атаки безпілотників на Москву і КримРосія, яка вже кілька днів завдає ударів по цивільній інфраструктурі Одеської області, звинуватила Україну у використанні терористичних методів та погрожує жорсткою відповіддю.

Речниця Білого дому прокоментувала атаку дронів на центр Москви заявивши, що «це війна, яку розпочала росія».

При цьому, Жан-П'єр наголосила, що впродовж всіх місяців війни країна-агресор майже щодня завдає удари по цивільних об’єктах в Україні.

«Росія бомбардувала порт в Одесі, вбивши і поранивши українських цивільних, зруйнувавши об’єкт історичної спадщини ЮНЕСКО, знищивши десятки тисяч тонн зерна, яке призначалося для інших країн по всьому світу», – заявила вона.

Зокрема, речниця адміністрації Байдена наголосила, що США не підтримують завдання ударів Україною по території російської федерації. А також вона нагадала, що Крим є українською територією.

Нагадаємо, вранці 24 липня Москву атакували невідомі безпілотні літальні апарати. Мешканці багатьох районів міста повідомили про вибухи. Один із дронів потрапив у бізнес-центр, другий упав неподалік будівлі міноборони. За даними ЗМІ, це була спецоперація Головного управління розвідки Міноборони України.

А у Джанкойському районі Криму вчора через атаку безпілотників сталися вибухи на складі боєприпасів. Це вже третій подібний інцидент за п'ять днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: